Op een scootmobiel met reflecterend hesje?

Zichtbaarheid op een scootmobiel is van groot belang. Een scootmobiel wordt al snel door andere weggebruikers over het hoofd gezien, vooral als het net begint te schemeren. Soms hangen gebruikers een reflecterend hesje over de rugleuning van hun scootmobiel.

Reflectiehesje niet elegant

Dit is een opmerking die we vaak horen. Een veiligheidshesje past niet bij de vormgeving en stijl van een scootmobiel, waardoor veel mensen ook weigeren om er een te gebruiken. Het is natuurlijk belangrijk om goed zichtbaar te zijn, maar flodderige reflecterende hesjes zijn geen ideale oplossing, omdat ze niet voor dit doel bedoeld en ontworpen zijn.

Daarom hebben wij universele, stijlvolle zichtbaarheidsmiddelen ontwikkeld. Onze reflecterende accessoires passen bij iedere stijl en vormgeving van iedere scootmobiel, hierdoor lijkt het alsof de reflectie standaard bij uw scootmobiel hoort. De reflecterende hoofdsteunhoes en rugreflectie zorgen er voor dat uw scootmobiel zowel van de achterzijde als van de zijkant wél goed zichtbaar is. U bent hierdoor zowel overdag als tijdens de avondschemering beter zichtbaar voor andere weggebruikers.

Zorg dat u gezien wordt, zonder op te vallen. Als u dus liever een stijlvolle oplossing kiest, dan is het veiligheidspakket van SeeMe zeker iets voor u!

Goed werkende verlichting blijft belangrijk

Goede verlichting op uw scootmobiel blijft natuurlijk belangrijk. In de schemer en in het donker én bij regen dragen de reflecterende accessoires bij aan uw zichtbaarheid, maar ze zijn geen vervanging voor uw verlichting.

Hoewel het rijden met verlichting aan op de stoep niet verplicht is voor scootmobielen, raden we het wel stellig aan. Merkt u dat de verlichting dof begint te worden of kapot is, laat deze dan herstellen door een specialist in de buurt.

Voel u veilig op uw scootmobiel

Vooral ouderen voelen zich tot op heden nog vaak onveilig op hun scootmobiel. En dat vinden wij erg jammer, want wij zien graag iedereen met zelfvertrouwen op hun scootmobiel rijden.

Dit onveilig voelen komt voornamelijk door twijfels over de voertuigbeheersing en de zichtbaarheid. We merken dat mensen vaak worstelen met twee vragen:

  • Kan ik wel veilig met een scootmobiel rijden?
  • Zien anderen mij wel als ik hier op straat rijd?

Twijfelt u ook over deze punten? Volg dan een cursus scootmobiel rijden bij u in de buurt en plaats de SeeMe zichtbaarheidsmiddelen op uw scootmobiel. Zo rijdt u met veel meer zelfvertrouwen de straat op.