Het NK Scootmobiel 2019: een gezellige strijd

Een maand geleden is het al weer: de titanenstrijd onder de scootmobielcoureurs. Bekijk onze korte terugblik op het NK Scootmobiel van 2019.

Het was een hele uitdaging om dit jaar te rijden in de stromende regen, maar alle nattigheid mocht de pret niet drukken. Zestig scootmobielcoureurs legden het parcours vol obstakels af; 12 spannende rondes lang werd er geracet, gejuicht en gelachen. Wat een bikkels waren het, de kou en de regen hield hen niet tegen er vol voor te gaan.


 

De laatste opstakelronde

In de finaleronde was het spannend. Vijf finalisten streden tegen elkaar en moesten al racend een bal van een pylon pakken, waarna zij als snelste over de finish moesten rijden. Dit jaar kwam de 83-jarige Ton uit Ede als snelste uit de bus, waarvoor onze felicitaties!

Als winnaar nam hij een mooie beker, een fles bubbels en de titel ‘Beste Scootmobielcoureur’ in ontvangst.

 

Promotie van veilige mobiliteit voor ouderen

De organisatoren willen met het jaarlijkse NK Scootmobiel extra aandacht vragen voor het belang van veilige mobiliteit voor ouderen. Voor veel mensen met een mobiliteitsbeperking is de scootmobiel nog de enige optie om buiten de deur te komen. Goede rijvaardigheid en een goed zichtbare scootmobiel zijn hierbij van groot belang. Het evenement zorgt ieder jaar weer voor nieuwe aandacht voor dit onderwerp en is daarom ook met recht een succes te noemen.

Wij vinden het veilig rijden op een scootmobiel minimaal net zo belangrijk. Er mocht dit jaar dan ook ook gegrabbeld worden in de SeeMe prijzenzak. Hierbij was er voor iedereen een leuke scootmobiel sleutelhanger en voor drie gelukkigen een complete driedelige SeeMe reflectieset. Hoe blij ze met de set waren ziet u op de foto’s.

 

Ieder jaar een leuke sfeer

De sfeer onder de deelnemers en de toeschouwers was -net als voorgaande jaren- bijzonder goed. Onderling werd er veel gepraat en gelachen, voor veel de bezoekers was het dan ook niet de eerste keer dat ze bij het NK Scootmobiel aanwezig waren. Ieder jaar weer komen er meer mensen om te kijken naar de titanenstrijd voor 75-plussers. De meeste bezoekers hadden er een lange reis op zitten, maar dat was het helemaal waard. Op naar het volgende NK!